Bebe su rođene u SAD, a ponosni novopečeni roditelji nazvali su njihovo rađanje "zapanjujućim, divnim" iskustvom. U Nacionalnom centru za doniranje embriona veruju da su ovo embrioni koji su bili najduže zamrznuti, a koji su dali - živorođene bebe.

Lidija i Timoti Ridžvej rođeni iz embriona koji su zamrznuti u vreme kada je DŽordž Buš Stariji bio američki predsednik, a DŽon Mejdžor britanski premijer.

Embrioni su prvobitno bili namenjeni anonimnom bračnom paru i čuvani su u posebnoj laboratoriji pod posebnim uslovima pre nego što su donirani Nacionalnom centru 2007. godine, preneo je Si-En-En.

Filip Ridžvej, otac blizanaca, imao je pet godina kada su embrioni stvoreni i rekao je - Ima nešto zapanjujuće u svemu ovome. Imao sam pet godina kada je Bog dao život Lidiji i Timotiju i on od tada čuva taj život. U izvesnom smislu, oni su naša najstarija deca, iako su naša najmlađa deca.

Donor jajnih ćelija bila je tada 34-godišnja žena, a otac je tada imao 50 godina.

Filip i Rejčel Ridžvej imaju još četvoro dece uzrasta od dve do osam godina.

- Ovo je novi rekord u smislu embriona koji su bili najduže zamrznuti, a rezultirali rođenjem - rekao je Mark Melinger iz Nacionalnog centra za doniranje embriona.

Moli Gibson je rođena 2020. iz embriona koji je bio zamrznut 27 godina, a pre toga „rekord je držala njena sestra", rođena iz embriona koji je bio zamrznut 24 godine.  

(NEWS.SKY)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".