Međutim, sve će izgleda nadoknaditi njegov sin Timoti, koji je već na prvom nastupu za selekciju SAD, na SP, postigao pogodak, ali nije imao sreće da se poraduje ukupnom plenu protiv Velsa, pošto je Geret Bejl lansirao bombu sa bele tačke za 1:1.

- Ostvarenje sna za svakog igrača je da postigne gol na Svetskom prvenstvu i to sam uradio pred našim navijačima, mojim saigračima i porodicom. Oba moja roditelja su ovde. Najvažnije je pobediti i pomoći timu, gol je samo gol - pričao je pomalo razočarani Timoti posle meča sa Velšanima.

Inače, Vea junior je postao prvi sin jednog predsednika države koji je postigao gol na Mundijalu. Pre njega, isto su pokušali Sadi Gadafi, naslednik pokojnog Muamera el Gadafija, kao i Čelsi Klinton, ćerka bivšeg lidera SAD Bila Klintona. Sve je to sa ponosom sedeći na tribinama ispratio osvajač "Zlatne lopte" 1995. godine, a sada lider Liberije Žorž Vea.

Foto: Jutjub printskrin/FIFA, AC Milan, United Nations

 

- Sjajan je osećaj. Dok je tata igrao, nikada nije dobio priliku, ali smatram da on to iskustvo proživljava kroz mene i srećan sam što ga činim ponosnim. Razgovarao sam s njim prethodne noći i rekao mi je da se molim. Otac je bio sjajan igrač, a ja uvek pokušavam da pronađem svoj put - sumirao je utiske centarfor Amerikanac, rođen u NJujorku 2000.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".