Reč je o Brendanu Frejezu koji je zapamćen po ulozi Tarzana u filmu "DŽordž iz džungle" koji je snimljen 2003. godine. Frejzer je glumio i u hit filmu "Mumija" iz 1999. i njegovom nastavku "Povratak mumije". Posle toga, glumac se povukao iz holivudskog života - ne samo svojom voljom. Prošao je kroz brojne životne traume sa kojima se na kraju izborio. 

Konačno se vratio na bioskopska platna posle toliko godina. Frejzera imamo priliku da vidimo u glavnoj ulozi  u film "Kit" Darena Aronofskog, u kom tumači oca koji pred kraj života pokušava da obnovi odnos sa ćerkom.  

Publika danas ne može da veruje koliko je Frejzer promenio lični opis. On se ugojio, trenutno ima 272 kiolograma, a za ovu ulogu koja je oduševila publiku i kritičare, spekuliše se da će biti nominovan u januaru 2023. godine za "Zlatni globus". 

Glumac se oglasio i tim povodom i poručio da zbog problema sa Holivudskim udruženjem stranih novinara neće učestvovati ako dođe do te dodele.

Frejzer čvrsto veruje da ga je Udruženje holivudskih stranih novinara stavilo na "crnu listu", zbog čega više nije pozivan na događaje iza kojih stoji ova organizacija, poput dodele Zlatnih globusa. Ovakve liste nisu ništa novo u Holivudu, a zasigurno se zna da ih je producent Harvi Vajnstin koristio da se osveti glumicama koje su umakle njegovom seksualnom iživljavanju, odbile ga, pretile da će progovoriti o njegovim napadima itd.

Brendan je 2018. godine progovorio o svojim usponima i padovima u Holivudu i kaskaderskim scenama koje su ostavile traga na njegovom telu. 

Pored toga, optužio je Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih novinara, organizacije koja stoji iza Zlatnih globusa, da ga je seksualno uznemiravao 2003. (Berk je ovu tvrdnju porekao.)

– NJegova leva ruka poseže, grabi me za zadnjicu, a jedan od njegovih prstiju dolazi do sredine. Počinje da ga pomera – prisetio se ranije Frejzer i dodao:

– Osetio sam se loše. Osećao sam se kao malo dete. Osećao sam se kao da mi u grlu stoji loptica. Mislio sam da ću zaplakati.

Nakon što ga je Frejzer optužio, Berk se oglasio i uputio javno izvinjenje - ali ne i priznanje zlostavljanja.

– Moje izvinjenje nije priznanje, već više "ako sam učinio išta što je uznemirilo gospodina Frejzera", nije bilo namerno i žao mi je - izjavio je Berk.

Brendan je u najnovijoj izjavi rekao da su mu, pošto je obećano da će istražiti slučaj, ljudi iz HFPA naposletku predložili zajedničku izjavu koja bi po glumcu glasila:

- Iako je zaključeno da je gospodin Berk neprikladno dodirnuo gospodina Frejzera, dokazi potvrđuju da je sve trebalo da bude shvaćeno kao šala, a ne kao seksualno uznemiravanje.

Frejzer je odbio da potpiše izjavu. Berk je ostao član HFPA sa pravom glasa do 2021. godine kada je izbačen jer je u mejlu svojim kolegama članovima podelio članak u kojem se navodi da je Black Lives Matter "rasistički pokret koji širi mržnju".

- Znao sam da će zbiti svoje redove - rekao je Frejzer o HFPA i dodao: 

- Znao sam da će se truditi da izbegnu problem. Znao sam da nemam budućnost sa takvim sistemom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".