Promenite posudu za kuvanje

U slučaju da zagori samo donji deo posude, najlakši trik je promeniti lonac i izbeći struganje i mešanje zagorele hrane. 

Izrežite zagoreli deo

U slučaju da vam tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj deo. Na taj način možete i izbeći kvarenje celog jela. 

Foto: Profimedia

 

Koristite krompir

U slučaju zagorele hrane, krompir može spasiti stvar jer on upija mirise i ukuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krompire i zatim ih dodati u lonac, te lagano dinstajte jelo neko vreme. Nakon toga samo izvadite i bacite krompir.

Dodajte kiseli sastojak

Ako je hrana malo zagorela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite ukus. Možete birati između soka od limuna, sirćeta, belog vina, te crnog vina i paradajza, zavisi o kom o jelu je reč. 

Foto: Profimedia

 

Koristite kremaste proizvode 

U slučaju da je hrana malo zagorela, možete dodati mlečne proizvode poput kisele pavlake, maslaca, mleka ili mladog sira. 

Dodajte umake

Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili ukus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorelog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".