Eskalacija se mora izbeći, a Kfor ostaje na oprezu, poručio je večeras generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nakon neuspeha pregovora Beograda i Prištine u Briselu.


Stoltenberg je na Tviteru naveo da je razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbedost Žozepom Boreljom i izrazio razočaranje jer nije rešen spor Beograda i Prištine oko registarskih tablica.

- Razgovarao sam sa Žozepom Boreljom. Razočarani smo što nije bilo moguće da se reši spor oko registarskih tablica. Sada je vreme za odgovornost i pragmatična rešenja. Eskalacija se mora izbeći. Kfor ostaje na oprezu - naveo je Stoltenberg.

U Briselu je danas održan hitan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, koja je najavila da će od sutra kažnjavati vlasnike vozila srpskih registarskih oznaka.

Borelj je najpre odvojeno razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i predsednikom Aleksandrom Vučićem, a potom su imali i zajednički sastanak.

Vučić je nakon sastanka, rekao da nije postignut apsolutno nikakav dogovor, a Kurti je odbacio kao neprihvatljiv predlog EU da Priština odustane od novčanog kažnjavanja onih koji nisu preregistrovali svoja vozila na RKS tablice, bez posvećenosti konačnom sporazumu.
 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".