Prema navodima španskog portala Elmundo, lopovi su ukrali 25.000 evra nakon što su žrtvu prethodno uboli nožem u vrat u hotelskoj sobi u julu 2021.

- Nacionalna policija sada je uhapsila četiri člana kriminalne grupe, koji su prošlog jula napali biznismena kineskog porekla u sobi hotela "NH Neptuno" u Madridu, nakon što su ga uboli nožem u lice i vrat. Lopovi su dogovorili sastanak sa biznismenom kako bi ga navodno naučili novom metodu ulaganja u kriptovalute i uzeli su mu 25.000 evra - prenosi španski portal.

Četiri pripadnika kriminalne organizacije su saslušani, dok se za Srbinom i dalje traga.

- Članovima bande na teret se stavlja da su izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, ranjavanje, razbojništvo uz nasilje i pripadnost kriminalnoj grupi koju čine tri Španca, odbegli Srbin i još jedan mladić iz jedne istočnoevropske zemlje - navela je tamošnja policija, i dodaje da su tri hapšenja izvršena u Torentu u Valensiji, dok je četvrto u Hetafeu u Madridu.

Foto: AP

 

Kako navode španski mediji, žrtva je prošle godine primila poziv od poznanika koji mu je tada objasnio da želi da ga upozna sa svojim klijentom koji je radio sa kriptovalutama i kako bi mu objasnio novi metod ulaganja.

- Sastanak je dogovoren dan kasnije u madridskom hotelu "NH Neptuno". Nakon upoznavanja, posrednik je otišao, dok su trojica muškaraca otišla u hotelski objekat da održe pomenuti sastanak - prenosi portal Elmundo i dodaje da je poznanik žrtve, koji je ugovorio sasatanak, kasnije uhapšen zbog krivičnog dela razbojništvo sa nasiljem.

- Žrtve i navodni počinilac otišli ​​su u sobu koju je ovaj rezervisao nekoliko minuta ranije, a kada su svi ušli, dvojica muškaraca su nasrnula na biznismena i njegovog saputnika. Jedna od žrtava poznavala je tehnike odbrane i pokušala je da pobegne od napadača - prenose mediji i dodaju:

- Jedan od napadača izvadio je nož i ubo je biznismena u vrat i posekao ga po licu. Žrtve su onako povređene uspele da pobegnu i potraže pomoć, a počinioci su iskoristili tu priliku i uzeli torbu u kojoj je bilo 25.000 evra.

Ispred hotela organizovanu grupu čekalo je njihov četvrti saradnik koji je povremeno vršio nadzor, dok je peti član bande bio u kolima koja su ih bila parkirane ispred hotela i bio spreman za pokret.

- Lopovi su ostavili nekoliko tragova koji su vodili do njegove sobe. Pored toga, agenti su pregledali sigurnosne kamere i konačno locirali osumnjičene - pišu mediji i dodaju da je grupa pala nakon što su ponovili krivična dela u oktobru u Madridu i Valensiji.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".