Putnik koji je prisustvovao raspravi ističe da su tinejdžerke bile drske prema kontrolorki koja je bila veoma ljubazna.

- Putnici nisu bili sigurni da li su te devojke zaista srednjoškolke ili su studentkinje, ali kao iz topa su rekle kontrolorki da su srednja škola i da ih zaobiđe. Žena je zastala i počela da im priča da i srednja škola mora da ima kartu kao i potvrdu škole. Međutim, one to nisu htele ni da slušaju koliko su bile bezobrazne - priča putnik dodaje:

- Ponavljale su kako do sada nikada nisu platile kartu i niko ih nije dirao i gnjavio kao ova kontrolorka.

Foto: M. Anđela

 

Takođe dodaje i da se jedna putnica ubacila u celu tu raspravu i galamu koju su pravile devojke i rekla da deca ne bi trebalo da plaćaju kartu.

- To su deca koja nemaju prihode, zašto uopšte moraju da plate kartu - pitala je žena.

Međutim, i srednjoškolci su u obavezi da imaju kartu za GSP. Potrebna dokumenta za izdavanje karte za srednjoškolce su sledeća:

Foto: Vikipedija

 

- Za učenike sa prebivalištem u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji Srbije ili originalna potvrda o pohađanju škole u inostranstvu/ispostave u Beogradu koja mora biti na srpskom ili engleskom ili prevedena na srpski od strane sudskog tumača.

Za učenike sa prebivalištem van teritorije Beograda koji pohađaju školu u Beogradu: originalna potvrda o pohađanju verifikovane srednje škole na teritoriji grada Beograda. Za strane učenike: fotokopija pasoša (original na uvid), za učenike iz EU: fotokopija pasoša ili lične karte (original na uvid). Za punoletna lica: fotokopija lične karte (original na uvid). Za maloletna lica: fotokopija pasoša, zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid).

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".