Arnaldo i Pedro su postali heroji dana u Brazilu kada su spasili novorođenče iz reke. Sve se dogodilo jutra 17. novembra u San Lorenko da Mata na obali reke Kapibaribe.

Prema svedočenju Pedra, u jednom trenutku su videli muškarca na motoru kako je sa mosta bacio ranac u vodu nakon čega je otišao sa lica mesta. Nisu znali o čemu se radi, a onda su začuli nešto iz ranca. Isprva su mislili da se radi o psu, te su zajedno krenuli po ranac.

- Moj drugar je mislio da je to pas. Torba je počela da se pomera. Rekao sam da ću ga čak i da je pas, odneti jer je bespomoćna životinja - rekao je Arnaldo za brazilske medije.

 

 

Potom su otvorili ranac, a prizor koji su zatekli ih je ostavio bez teksta.

- Uzeo je štap, podigao torbu i pružio mi je. Kada sam je otvorio, unutra je bilo dete. Plakalo je - rekao je Pedro u jednom dahu, dodajući da je i sam zaplakao od šoka.

Nakon što su shvatili šta se dogodilo, pozvali su policiju. Vojna služba je preuzela dete i prevezla u bolnicu.

Iz bolnice su saopštili da je klinički status novorođenčeta, teškog 2.570 kilograma, stabilan, bez vidljivih fizičkih povreda. Pupčana vrpca je nestručno izrezana. Devojčica će biti pod lekarskim nadzorom 48 sati. Nakon toga, beba će biti predata Savetu staratelja Sao Lorenso da Mata. Civilna policija istražuje slučaj.

Foto: Jutjub printskrin/TV Jornal SBT

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".