Sa naših prostora je dva koncerta sa plaćenim ulazom u top 10 najposećenijih, a od 5 evropska, dva su održana u Beogradu.

Cecin koncert na Ušću je deveti najposećeniji koncert na svetu, a peti evropski. Ražnatovićeva je uspela da privuče čak 150 hiljada posetilaca 2013. godine i tako ušla u muzičku istoriju.

Foto: Printskrin Vikipedija

 

Prvo mesto pripada Vasku Rosiju koji je napunio Parko Enco Ferari u Modeni 2017. godine, a drugo mesto je pripalo dobro poznatoj grupi na ovim prostorima. Bijelo Dugme je držalo rekord punih 12 godina pre nego što je Rosi taj rekord srušio i to zahvaljujući maloj razlici.

Foto: Z. Jovanović

 

Bijelo Dugme je prepunilo Beogradski Hipodrom sa oko 220 hiljada prisutnih, a slična brojka je u pitanju kada se radi o koncertu Vaska Rosija.

Treći po redu je Glej sa 200 hiljada prisutnih u Japanu. Pol Mekartni sa 184 hiljada, Tina Tarner sa 180 i Frenk Sinatra sa 175 hiljada su odmah iza na Marakani u Riju de Žaneiru. Ligabu je u Ređio-Emiliji nastupao pred nešto više od 165 hiljada posetilaca, dok je Brus Springstin nastupao pred 160 hiljada posetilaca u Berlinu. Zatim dolazi Ceca, a deseti je U2, irski bend koji je pevao pred 150 hiljada ljudi u Ređio-Emiliji.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".