Prema saznanjima "Blica", jezivi napad, u kome je poginulo troje ljudi - jedna humanitarka iz Etiopije, jedan vojnik i sam napadač - dogodio se prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

- Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sletalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije - kaže izvor "Blica".

U toj pucnjavi je ranjen i Boro Đukić Napadač mu je pritrčao kako bi ga "overio", ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

Foto:Vojska Srbije

 

- Ubo je Boro Đukić bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mestu ubio da ga u toj nameri nisu sprečili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mesta likvidirali - kaže izvor "Blica".

"Blic" nezvanično saznaje da je Boro Đukić operisan i svestan, da su lekari sanirali rane od bajoneta i zaustavili krvarenje.

- Ipak, nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen, jer izlazne rane nema. Ulaznu ranu nisu mogli da identifikuju zbog povreda nanetih bajonetom - kaže izvor "Blica".

Foto: EPA

 

Prema saznanjima "Blica", Boro Đukić je u bolnici u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da ga evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

Boro Đukić, pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

Na ovaj let je krenuo u okviru Vorld fud programa (WFP) Ujedinjenih nacija, koji je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera.

(Blic)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".