Nakon priča o Eltonu DŽonu, Frediju Merkjuriju, Elvisu Prisliju i Eminemu, biografski film dobija i Vitni Hjuston. Naomi Aki tumači glavnu ulogu u ostvarenju koje je zasnovano na životu i muzici legendarne pevačice.

U režiji Kejsi Lemons i prema scenariju Entonija Mekartena (nominovanog za Oskara), vodi publiku na emotivno i energično putovanje kroz karijeru i muziku Hjustonove.


– “I Wanna Dance with Somebody” prikazuje nam dodatne detalje iz Vitnine karijere i privatnog života. NJen otac DŽon Rasel, koji je ujedno bio i njen menadžer, teško je pronalazio ravnotežu između njihovog porodičnog i poslovnog odnosa.

Rediteljka Kejsi Lemons pažljivo je dočarala i Vitninu vezu s muzičarem Bobijem Braunom, s kojim je imala porodicu. Međutim, i pored dve dominante muške figure, muzika je ta koja je obeležila život Hjustonove. Kroz novi trejler se provlači i bezvremenski hit  “I Will Always Love You” iz filma “Telohranitelj” – navodi distributer u saopštenju.

Na repertoaru domaćih bioskopa publika će biti u prilici da gleda film o najvećoj pevačici svih vremena od 22. decembra.


Najpopularnija pevačica

Američka pevačica anđeoskog glasa Vitni Hjuston preminula je 11. februara 2012. u 50. godini života.

Prema podacima iz Ginisove knjige rekorda Vitni je bila ženski izvođač sa najviše nagrada. Na spisku njenih nagrada nalazi se 415 priznanja, uključujući 2 nagrade Emi, 6 Gremija, 30 nagrada Bilbord mjuzik i 22 nagrade Amerikan mjuzik. Hjustonova je takođe bila jedna od najtiražnijih pevačica, prodavši više od 200 miliona albuma i singlova širom sveta.

Do 1992. godine, Vitni je bila na vrhu sveta što se tiče njene muzičke karijere, ali je njen privatan život od tog momenta počeo da izmiče kontroli.

Brak sa Bobijem Braunom

Te godine, pevačica se ludo zaljubila i udala za R&B pevača, Bobija Brauna. Na početku, uživali su u braku, ljubavi i strasti, ali vrlo brzo, njihov odnos se promenio i to zbog nekontrolisane upotrebe droga, koja je postala centar njihovog sveta.


Svađe, tuče, neprimereno ponašanje supružnika, nebrojeno puta su organi reda morali da rešavaju. Vitni ga je nekoliko puta prijavljivala policiji, tvrdeći da ju je tukao. Kasnije bi tužbe odbacila i vratila mu se tvrdeći da ne može da živi bez njega. Tek 2010. godine u intervjuu Opri Viinfri javno je priznala da ju je Braun tukao, zbog čega je 1993. podnela tužbu protiv njega.

Tragična smrt

Umrla je u 50. godini, 11. februara 2012. godine u Los Anđelesu, Beverli Hils hotelu, gde se sledeće veće održavala ceremonija dodela Gremi nagrada na koju je bila pozvana. Vitni je nekoliko dana pre toga bila viđena na zabavi koja se održava pre Gremija.

Ona je poslednji put javno nastupila dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom predstojeće dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme “Yes Jesus Loves Me”. 

Policija je slučaj zatvorila sa objašnjenjem da je pevačica umrla u kadi, tako što se slučajno udavila. Kasnije, autopsija je pokazala da je pevačica u krvi imala preveliku dozu narkotika i lekova.


Na njenoj sahrani prisustvovali su prijatelji i porodica, a dirljiv govor, održao je njen dugogodišnji prijatelj, Kevin Kostner.

Da podsetimo, njena ćerka Bobi Kristina Braun je preminula 2015. godine i to šest meseci nakon što je pod sumnjivim okolnostima pronađena u kadi bez svesti.

Nakon boravka u bolnici, gde je utvrđeno da skoro da i nema moždanih funkcija, Bobi je prebačena u ustanovu za palijativnu negu gde je provela šest meseci, a porodica je svakodnevno bdela uz nju, da bi je na kraju isključili sa aparata za odražavanje u životu. Imala je samo 22 godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".