NJoj je određen kućni pritvor bez elektronskog nadzora, odnosno nanogvice.

Pre toga, ona je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu iznela odbranu, tvrdeći da je nevina.

- Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da ranac nije njen - kažu iz Tužilaštva. - Nakon saslušanja smo predložili sudiji za prethodni postupak da Nadi V. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo, ali taj predlog nije prihvaćen. - Na teret joj se stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako nezvanično saznajemo, na saslušanju u Tužilaštvu, Nada V. je ispričala da je "poslom" išla u svoju baštu.

Foto: I. Marinković

 

- Htela sam da vidim šta je sa mojim cvećem i voćkama i posečem osušene grane - rekla je Nada V. - Onda sam u žbunju, u bašti, slučajno videla nekakav ranac, koji nije moj. Jesam ga pomerala i prevrtala štapom, ali nisam otvarala da vidim šta je u njemu, iako me zanimalo. Onda je naišla policija...

Slučajeva da penzioneri "padaju" zbog sumnje da su umešani u proizvodnju i trgovinu drogom u Srbiji je sve više. Tako je u martu ove godine, u beogradskom naselju Krnjača, uhapšena Jovanka D. (75), a sa njom zajedno i dvoje "mušterija" - LJ. K. (59) i R. K. (60). Prilikom hapšenja, u Jovankinoj kući je pronađeno oko 120 grama heroina, vagica za precizno merenje, 168.000 dinara i 1.750 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Foto: MUP

 

 

Komšije kažu da poodavno kruži priča u kraju da Jovanka ima veze sa drogom, odnosno da su je u taj "posao" uvukli ćerka i zet, koji su u međuvremenu preminuli jer su bili zavisnici. Ipak, niko ne tvrdi da je baš ona dilovala drogu, ali kažu da je, sigurno, znala šta se događa u njenoj kući.

Ipak, najveći "hit" bila je vest kada je u maju 2020. u Beogradu uhapšena penzionerka (81) zbog sumnje da je umešana u trgovinu drogom i to - duže vreme. Prema tvrdnjama istražnih organa, prodaja narkotika odvijala se u bakinom stanu na Zvezdari, a prilikom hapšenja penzionerka je u ruke policije "pala" sa torbicom oko vrata, u kojoj je bio heroin. Posle saslušanja u policiji i tužilaštvu baki nije određeno policijsko zadržavanje, zbog godina i bolesti, ali je protiv nje podneta krivična prijava za nelegalnu proizvodnju i trgovinu narkoticima. Istog dana, "pao" je i njen unuk M. J.(31), kod kojeg je nađeno 30 grama heroina i 3.500 evra.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".