Padavine će narednih dana biti deo naše svakodnevice pošto će pljuštati narednih pet dana.

- Tokom večeri u Vojvodini, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji oblačno, mestimično sa kišom slabog i umerenog inteziteta - stoji na sajtu RHMZ.

Nakon oblačnog jutra sa kišom u četvrtak, sa severozapada sledi prestanak padavina, pa se tokom dana očekuje suvo i promenljivo oblačno vreme. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije i jak. Jutarnja temperatura će se kretati od 8 do 10 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti od 10 na severu države i 18 stepeni na jugu Srbije.

U petak novo jače naoblačenje dolazi sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura će se kretati od 10 na jugu do 18 stepeni na jugoistoku Srbije. U subotu će biti oblačno i hladnije sa kišom, na jugu i jugoistoku se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna temperatura će se kretati od 10 na severu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije.

Foto: printskrin RHMZ

 

Oblačno i osetno hladnije sa kišom će biti u nedelju, a očekuje se i sneg na planinama. Maksimalna temperatura će se kretati od 3 na severu do 15 na jugu Srbije. Za vikend se očekuju obilnije padavine.

Ponedeljak će nastaviti u sličnom tonu, oblačno i veoma hladno sa kišom, na planinama i na severu i na zapadu sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura će se kretati od 2 na severu do 8 na jugoistoku Srbije.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".