Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa. Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima.

U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se služiti i na posnim slavama.

Foto: Jutjub printskrin/Moja Kuhinja Tanja

 

Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • mlevena paprika
  • so
  • biber
  • ulje

Priprema:

  • Luk iseckati sitno i pržiti ga na ulju, pa kad postane staklast skloniti ga sa ringle i dodati mlevenu slatku papriku i promešati.
  • Pasulj dobro skuvati pa procediti.
  • Dodati mu zapršku od luka, posoliti i pobiberiti i promešati.
  • Prebacite pasulj u tepsiju i zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni da se odozgo uhvati korica
  • (Stvar ukusa)

    BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

    Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

    Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".