Rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, na Limu, u Srbiji. Završio je Gimnaziju u Priboju. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, 1974.

Prvu značajniju ulogu ostvario je u TV seriji "Otpisani" (1974). Bio je jedan od najpopularnijih domaćih dramskih umetnika. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Ostao je upamćen po ulozi Šćepana Šćekića u srpskoj TV seriji Srećni ljudi (1993—1996), zahvaljujući kojoj je stekao veliku popularnost u Srbiji, pa i šire.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

Preminuo je 25. marta 2006. od infarkta. Komemorativni skup je održan na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Po želji porodice niko nije držao govor, već je preko razglasa pušten Lazovićev monolog u poemi svetog Nikolaja Velimirovića "Kosovski zavet cara Lazara".

Ćerka Jelena je farmaceutkinja, sin Miloš zajedno sa majkom vodi prodavnicu, ćerka Milena je psihološkinja i ujedno prvakinja države u plesu, dok je sin Vuk uspešan sportista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

Vuk je rođen 1988. godine u Beogradu, a sportsku karijeru započeo je u rukometnom klubu Partizan. Sada se nalazi u Kuvajtu. Vuk je oženjen rukometašicom Barbarom Varlec, koja je poreklom iz Slovenije. Sa njom ima sina Luku, a njihov porodični dom je u Podgorici. O svom ocu, Vuk je jednom prilikom izjavio:

- Ne moram da kažem koliko mi nedostaje, pogotovo u ovakvim momentima, ali to je život. Od samog starta rekao sam sebi da moram da nastavim. Imam brata, sestre i mamu. Znao sam da ne mogu ništa promeniti, a morao sam i njima da pomognem. Otac mi stoji istetoviran na ramenu. Ceo život borim se da njegovo ime ne obrukam. Mislim da nisam i nikada ga neću obrukati.

Vuk je priznao da mu jako teško pada što njegov otac nije video uspehe koje je postigao, niti imao priliku da uživa u odgajanju unuka.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".