Na to nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

U istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest osoba, a destine ih je povređeno u eksploziji 13.11.2022. godine. Prema medijskim izveštajima, 46 osoba uhapšeno je zbog sumnji da su učestvovale u organizaciji napada, kog su turski zvaničnici okarakterisali terorističkim. Dva dana nakon ove eksplozije na našem portalu objavili smo članak pod naslovom: "NOVI NAPAD U TURSKOJ: Aktivirana auto-bomba (VIDEO)"

Međutim, Turska radio-televizija TRT je na svojoj digitalnoj platformi TRT Balkan objavila članak u kome se navodi da su mediji iz regiona plasirali lažnu vest o novom terorističkom napadu u Istanbulu. Kako se navodi u ovom članku, u Istanbulu je u noći 15.11.2022. došlo do požara na automobilu tokom vožnje, a požar je ubrzo zahvatio još nekoliko automobila.  

U prvobitnom tekstu o "novom napadu" preuzeli smo i lažni tvit profila @LWNChannel, objavljen 15.11.2022, koji je registrovan u novembru ove godine i imao je nešto više od 30 pratilaca kad je vest objavljena. Takođe, u tvitu se nije navodio ni izvor informacije o "novom napadu".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".