Dana 7. avgusta 2011. godine u Superkupu Engleske sastali su se gradski rivali Mančester Siti i Mančester Junajted u svom jubilarnom 160. derbiju.

Siti je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima DŽoliona Leskota i Edina DŽeka, ali je Junajted napravio neverovatan preokret u kojem je najpre izjednačio golovima Krisa Smolinga i Nanija, da bi Portugalac u 94. minutu postigao svoj drugi gol i doneo radost „crvenom“ delu Mančestera.

Međutim, jedan od zanimljivijih detalja na ovoj utakmici dogodio se u prvom poluvremenu, tačnije u 13. minutu, pri rezultatu 0:0.

Nemanja Vidić nikada nije izbegavao duele

Nemanja Vidić istrčao je na jednu loptu, negde na sredinu terena, i ušao u duel sa Mariom Balotelijem. U želji da dođe do lopte Srbin je nešto grublje reagovao i oborio Balotelija na zemlju. „Bed boj“, kako su ga ostrvski mediji zvali, brzo se pridigao vidno besan i željan da se obračuna sa kapitenom „Crvenih đavola“.

Međutim, kada je uvideo da se Nemanja Vidić neće skloniti, već se vratio da se obračunaju, mladi Italijan je sagao glavu i pokunjeno odustao od „svađe“.

Tada su nastale čuvene fotografije koje prikazuju njih dvojicu kako se guraju glavama. Interesantno je i da je Mario Baloteli samo par meseci ranije izjavio da pre dolaska u Englesku nije ni čuo za Vidića: „Ko je najbolji defanzivac za kojeg nisam čuo pre dolaska u Mančester siti? Definitivno Nemanja Vidić.“ – rekao je tada Baloteli. Nemanja Vidić je ovim gestom samo po ko zna koji put potvrdio kakav je autoritet bio na terenima širom planete i zašto je dugo godina važio za jednog od najčvršćih momaka Premijer lige.

Ovaj kratak video koji prikazuje sukob Marija Balotelija i Nemanje Vidića možda i najbolje oslikava Vidićev karakter i kako je bez i jedne reči umeo da „usijanim“ glavama pokaže ko je zapravo gazda na terenu:

(sportskasecanja.com)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".