Pejović je za TV Prva rekla da je srpska državljanka sada u stabilnom stanju i da će ostati u bolnici.

NJoj je bila povređena ruka i imala je strano telo u ramenu.

Konzulka je najavila da će danas otići do bolnice da se uveri da je povređena državljanka Srbije dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Pejović je navela da ju je jutros pozvao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kako bi se raspitao o zdravstvenom stanju povređene državljanke Srbije.

Pejović ističe da je, prema najnovijim informacijama turskih vlasti, u jučerašnjoj eksploziji na Trgu Taksim smrtno stradalo šest osoba, a 81 je teže i lakše povređeno

- Svih šest poginulih su identifikovani i radi se o turskim državljanima. Od 81 povređenog lica, petoro se nalazi na intenzivnoj nezi, 50 je posle sanacija povreda upućeno na kućno lečenje, a ostali su zadržani u bolnicama - navela je Pejović.

Što se tiče naše državljanke, konzulka kaže da se ona u trenutku eksplozije zatekla u šetnji sa prijateljicima na Trgu Taksim, koji je jedan od najvećih atrakcija Istanbula.

Konzulka kaže da ju je kontaktirao veliki broj građana Srbije koji su sada u Istanbulu iz različitih razloga.

Oni su bili zabrinuti, jer je ceo kvart oko Trga Taksim bio izolovan, ali Pejović ističe da nema razloga za brigu.

- Naši građani su me kontaktirali jer je su bili zabrinuti za svoju bezbednost i povratak, ali nema nikakvih problema. Ovog jutra u Istanbulu sve radi normalno, uključujući i aerodrom - poručila je konzulka Pejović.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".