Jedna od naših najpoznatijih glumica čuvena Jelica Sretenović godinama se bavi glumom, a još od malih nogu je znala da će ovo biti njen životni poziv.

Uprkos teškom životu i tragediji koja ju je kao mladu ženu i majku zadesila Jelica je ostala dosledna sebi, svojoj porodici i glumi.

Foto: Aleksa Stanković

 

 

Iako svoju intimu ne voli da iznosi u javnosti, u nekoliko navrata glumica je podelila neke detalje iz svog života. Sa svima je podelila događaje koji su obeležili njene tinejdžerske dane.

Naime, Jelica je od najranijeg perioda svog života obožavala glumu i znala je da će upisati Fakultet dramskih umetnosti. Zbog svega toga, današnja velika glumica, zapostavila je srednju šoku.

- Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem, a još ni drugi razred nisam završila - rekla je Jelica.

Foto: Milutin Labudović

 

 

Umesto da bude srednjoškolac, Jelica je uspela da upiše fakultet i postane student. NJena mladost je bila burna, bile su to lude žurke, dolazilo se kući u cik zore.

- Isto se ludovalo kao i danas. Počev od matinea u Domu omladine, pa do diskoteka koje su tada bile najjače! Vraćali smo se kući u četiri ujutru! Pa ja sam sve to "poobavljala" do svoje 18. godine, pošto sam se udala sa 19 - priseća se glumica.

Glumica se dotakla i svog pokojnog supruga Miloša Sretenovića za kog je rekla da je tada bio drug njene tetke. Miloš Miša Sretenović bio je deceniju i po stariji od dramske umetnice, koja se pokraj njega osećala zaštićeno.

Po struci je bio pravnik, jedan od osnivača ,,Univerzitetskog kliničkog centra”, a bavio se i politikom.

- On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan! - ispričala je svojevremeno Jelica.

Bila je to velika ljubav. Na trećoj godini studija Jelica je ostala trudna. Ipak, to nije značilo da će odustati od fakulteta. Mnogi njeni prijatelji iz tih dana govorili su da je do deset dana pre porođaja odlazila i slušala predavanja.

- Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može - rekla je glumica.

Jedanaest godina nakon rođenja Ane, Jelica je dobila i drugu ćerku, Olju. Olja jako liči na mamu, a, za razliku od sestre, ostala je da živi u Srbiji.

Jelica je sa 45 ostala udovica, kada je njen suprug iznenada preminuo zbog srčanih problema. Te godine im je bilo dve i po decenije braka.

Nakon toga se nije udavala, a život je posvetila ćerkama, unucima i karijeri.

Foto: ATA images

 

 

Čuvena glumica Jelica Sretenović (67) najpoznatija je kao Koka iz "Boljeg života", a ona je tokom svoje bogate karijere zabeležila niz uspešnih uloga i bila deo najpopularnijih projekata. NJu smo gledali u "Nacionalnoj klasi", novim i starim "Kamiondžijama", "Tesnoj koži", "Srećnim ljudima", "Volim i ja nerandže... no trpim", "Policajcu s Petlovog brda", "Kraju dinastije Obrenović", "Mom rođaku sa sela", "Vojnoj akademiji", "Tatama" i mnogim, mnogim drugim popularnih ostvarenjima.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Jelica Sretenović

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".