Prodavnice i marketi radiće uobičajeno, tržni centri do 22.00 kao uvek, a i sve gradske pijace.

Pošta

Na državni praznik većina pošta u Beogradu neće biti otvorena za korisnike. U petak će dežurati dve poslovnice - Glavna pošta u Takovskoj i pošta na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno, non-stop. A osim njih, vrata za građane će biti otvorena i u dežurnim poštama koje se nalaze u beogradskim tržnim centrima.

Foto: Milena Anđela

 

Gradski prevoz 

Gradske, prigradske i lokalne linije javnog prevoza u petak će saobraćati po redu vožnje za subotu. Vozila na minibus ekspres linijama neće saobraćati tog dana, osim na liniji A1 (Trg Slavija - Aerodrom "Nikola Tesla"), na kojoj će biti primenjen red vožnje za radni dan. JKP "Parking servis" neće naplaćivati parking u zoni, dok će šalteri ovog preduzeća za rad sa strankama biti zatvoreni. Sve javne garaže biće otvore na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

 

Zelene pijace 

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP "Beogradske pijace" radiće uobičajeno na Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Zelene tržnice i pijaca cveća "Krnjača" biće otvorene u periodu od 6.00 do 19.00 časova, "Palilula" od 7.00 do 21.00, dok će OTC raditi od 8.00 do 16.00 časova. Garaže i parkinzi koji se nalaze u okviru pijaca, takođe će raditi po ustaljenom radnom vremenu.

Foto: I. Marinković

 

Dežurne apoteke 

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, kao i za svaki praznik, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Dr Đorđa Kovačevića 27.

Foto: Apoteka Subotica/Novosti

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".