Jedini je fudbaler koji se popeo na krov Evrope sa dva kluba iz istočnog dela iste, danas je odličan traktorista, a pitanje je koliko nekadašnjih šampiona starog kontinenta može time da se pohvali.

U pitanju je naravno Miodrag Belodedić.

Legendarni defanzivac je osvojio Kup evropskih šampiona sa Steauom, nakon čega je prešao u Crvenu zvezdu i ponovio uspeh sa tim klubom.

Na društvenim mrežama je ovih dana popularan snimak na kojem Belodedić u majici bez rukava upravlja traktorom dok grupu prijatelja vozi kroz selo.

Rumunski portal "Sportbull" navodi da se radnja odvija na putu kod Sokola, mesta u kojem je ovaj čuveni fudbaler rođen i da nije poznato kada tačno je nastao snimak.

 

 

Belodedić je inače započeo karijeru u Steaui sa kojom je do najvećeg uspeha stigao 1986. godine kada je taj klub u Sevilji pobedio Barselonu u finalu KEŠ-a.

U Crvenu zvezdu je stigao 1989. godine, a dve godine kasnije je u Bariju sa crveno-belima pobedio Olimpik iz Marseja nakon penala za još jedan "ušati" trofej.

U karijeri je nakon dve titule prvaka Evrope igrao još i za Valensiju, Valjadolid, Viljareal, meksički Atlante i ponovo za Steauu na kraju karijere.

Za reprezentaciju Rumunije je odigrao 53 utakmice.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".