Jedan od svedoka saradnika koji daje izjavu je Srđan Lalić, IT stručnjak, koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o svedočenju po kojem u zamenu za 18 godina zatvora mora da ispriča sve što zna o kriminalnoj grupi. Nakon što je položio zakletvu, Srđan Lalić je krenuo sa svedočenjem u predmetu grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Sledeće u čemu učestvujem je otmica Gorana Veličkovića Goksija, koji je na skaju bio Žuti- kazao je Lalić, pijući vodu. - Na leto 2020. godine i Hrvatin počinje da se viđa sa nama. Znam da je Belivuk tražio Goksija zbog njegove navodne bliskosti sa Filipom Koraćem. Bojan Hrvatin je bio blizak sa Goksijem.

Lalić zatim navodi kako su namamili Goksija da dođe, nudeći mu na prodaju neko oružje.

- Veljko i Marko su nas okupili na stadionu. Detaljno su nam izložili plan, kako da se sve realizuje.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Lalić je zatim opisao kako su početkom avgusta 2020.  zaputili ka kući u Ritopeku, ali da su nekoliko kilometara pre kuće skrenuli sa puta i na nekoj oranici ostavili vozilo. Bio je na radio vezi sa Miljkovićem.

- Hrvatin se oko 17 sati našao sa Veličkovićem, zaputili se do vozilo, ušli i krenuli kako bi obavili navodnu kupovinu oružja. Prilaze njivi, zalaze u njivu, Miljkovićev zadatak bio da blokira put, kako niko ne bi mogao da skrene, dok se ne obavi otmica.

Lalić je zatim taksativno naveo koje zatadke su imali članovi grupe. Ispričao je kako su Goksija ščepali za vrat, bacili na zemlju.

- Belivuk ga je nekoliko puta udario nogom po glavi, ja mu vezao lisice na leđima i ubacili smo ga u vozilo i krenuli smo ka kući u Ritopeku- kazao je Lalić. - Ispitivali smo ga Miloš Budimir i ja pretvarajući se da smo policija. Lepljivom trakom smo mu oblepili oči, usta,i noge. Ušli smo u kuću, Gorana ubacujemo u skrivenu prostoriju, tu je bio prostran najlon. Posle šutiranja je počeo da krklja, skinuli smo mu sa usta traku, ispljuvao je nekoliko zuba i krv. Kreće ispitivanje, udaranje. Ja uzimam klešta armiračka i zalomio sam mu njima vrh nokta, preteći da će mu biti otkinuti nokte ako ne oda šifru na skaju.

Veličković je, prema Lalićevim rečima tražio da vidi Belivuka. Pričali su o nekom dugu koji je navodno ovaj imao prema Belivuku.

- Nismo ga više tukli, pričali sa njim o nekim navijačkim temama, ceni kokaina. Posle sat vremena u prostoriju ulaze Belivuk i Miljković - navodi Lalić, dodajući da je Hrvatin u međuvemenu napravio nekoliko fotografija. - Miljković ulazi sa velikom sekirom, podbočio se na sekiru, prozborio par rečenica sa Goranom, rekao mu da legne na stomak. Miljović je iznenada snažno zamahnuo, jednom, dav puta. Čula su se dva tupa udarca. Goran se hrabro i i dostojanstveno držao sve vreme. Preminuo je. Belivuk je uzeo sekiru, razdvojio glavu od tela, isekao stopala, premestio delove tela i tako slikao i na leđima napisao Korać pi... Znao sam da će ga ubiti, ali nisam znao da će baš tako, bio sam iznenađen.

Belivuk se, kako je naveo Lalić, sa Goranovog telefona pisao Koraću i još nekim ljudima, Kasnije mu je predao aparat i zadužio ga da ga uništi.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".