Turista kojeg su lokalni mediji identifikovali kao Brazilca poginuo je u blizini južnog argentinskog grada Ušuaje nakon što ga je udario blok leda koji se odlomio sa krova jedne pećine u Patagoniji, saopštila je lokalna policija u četvrtak.

Nesreća se dogodila u zabranjenoj zoni, u sredu popodne, u takozvanoj Kueva de Himbo oblasti sa glečerima unutar Nacionalnog parka Ognjena zemlja, koji se nalazi na periferiji Ušuaje, oko 3.070 kilometara južno od Buenos Ajresa.

Vlasti Ušuaje vole da se hvale da su najjužniji grad na svetu zajedno sa susednim čileanskim Puerto Vilijamsom.

Grupa od sedam turista prišla je pećini, od kojih je jedan snimio šokantan trenutak kada se komad leda odlomio i pao na čoveka.

 

 

Policijski zvaničnik Kristijan Armani rekao je Rojtersu da muškarac nije imao pasoš ili ličnu kartu u vreme putovanja. Čovek je putovao sam sa svojim psom u mobilnoj kućici i nije bio povezan sa drugim turistima koji su izabrali da prate stazu označenu znakovima za opasnos koji zabranjuju ulazak.

– Ulaz je zabranjen jer led i kamenje mogu pasti sa krova pećine – rekao je Armani.

Kueva de Himbo se nalazi u podnožju glečera, prirodno formiranog od stena i leda, erodiranog vetrom i temperaturama koje podstiču odmrzavanje.

BONUS VIDEO: 

U DINOSAURUSOVOM GNEZDU: U Kini pronađena fosilizovana jaja stara desetine miliona godina

(Jutarnji.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".