- Nadam se samo da će maleni biti dobro - kaže za 25-godišnja doktorka koja se pukom srećom zadesila na licu mesta kada je vozač automobila udario dečaka na električnom trotinetu na Limanu u Novom Sadu.

Kako navodi, kretala se ulicom Narodnog fronta kada je videla da je automobil ispred nje stao, a odmah potom i trotinet i ljude koji prilaze.

- Prvo mi je prošlo kroz glavu upravo da je povređeno dete... Pritrčala sam i videla dečaka bez svesti, pulsa, disanja... Nakon nekoliko ciklusa CPR prodisao je. Tu se našao i profesor Ninković, a Hitna je stigla ubrzo takođe - priča dr Milica Ilić za "Blic".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Newnow.rs (@newnow.rs)

 

Prema njenim rečima, u čitavoj gužvi nije primetila da li je neka odrasla osoba bila sa dečakom. Ipak, tu je bio i mladić koji je dečaka udario automobilom, a bio je jako uzrujan i zabrinut.

- Jedan automobil je bio između mene i njega, tako da nisam bila direktno iza - objašnjava ona.

Zbog mladosti, mediji su preneli da je u pitanju medicinska sestra, ali Milica Ilić inače je 25-godišnja doktorka koja radi u Domu zdravlja u Irigu, u službi za odrasle sa Hitnom.

Kako kaže, samo želi da maleni bude dobro, a na konstataciju da je učinila veliku stvar, odgovara da je to samo njen posao.

Da podsetimo, kako je rekao doktor Zoran Krulj, portparol novosadske Hitne pomoći, njihova ekipa intervenisala je na licu mesta, a poziv je primljen u 13 časova i 57 minuta. Dete staro 12 godina zbrinuto je i u svesnom stanju prevezeno na odeljenje hirurgije dečje bolnice u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: 

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD MLADENOVCA: Vozilo potpuno uništeno - zbog udesa put blokiran

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".