Naša poznata glumica Jelena Žigon ostala je upamćena po maestralnoj glumi i talentu koji se poseduje mali broj glumaca na domaćoj glumačkoj sceni.

Ona je rođena je 3. novembra 1933. godine u Beogradu. Jelena je u svojoj 85. godini preminula u Beogradu pre 4 godine. Iza sebe je ostavila mnogo velikih uloga i dvoje dece, ćerku Ivanu, koja se takođe bavi glumom i sina Nikolu Žigona.

Nikola Žigon je rođen 13. jula 1958. godine u LJubljani. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi profesora Mome Antonovića.

Bavio se crtežom, koji smatra najvažnijom likovnom disciplinom, video artom i instalacijom, a od 2000. godine posvećuje se slikarstvu.

Svojim radom se proslavio ne samo u Srbiji već i u celoj Evropi. Izlagao je u Parizu, Beogradu, Minhenu, Tivtu, Nišu i mnogim drugim gradovima. Član je ULUS-a i ekskluzivni član Prom galerije u Minhenu od 2002. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Zigon (@nikolazigon)

Preko 300 Nikolinih dela nalazi se u privatnim kolekcijama, širom Evrope i Amerike, i stalnoj postavci muzeja Wruth u Minhenu. Živi i stvara u Beogradu.

 

Nakon provedenog dela života u LJubljani, sa roditeljima se preselio u Beograd gde je odrastao u porodičnoj kući na Senjaku. Iako je neprestano bio uz čuvene glumce, oca Stevu Žigona i majku Jelenu, i dobar deo detinjstva sa njima provodio u pozorištu, nije se opredelio za glumu, već za slikarstvo kojim se počeo baviti tek nakon tridesete godine života.

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".