Nova premijerka Italije Đorđa Meloni iskoristila je današnju posetu sedištu Evropske unije da kaže da će Italija biti sila sa kojom se treba nositi po određenim pitanjima u EU, ostavljajući nejasno da li je to bilo obećanje ili pretnja, preneo je AP.


Ona je nakon susreta sa visokim zvaničnicima EU rekla da su razgovori bili iskreni i pozitivni.

- Zadovoljna sam klimom na koju sam naišla ovde u Briselu. Verovatno ću moći da vidim i razgovaram sa osobama i pomognem da se razbije narativ o nama. Mi nismo Marsovci. Mi smo ljudi od krvi i mesa, koji pojašnjavaju svoja viđenja - rekla je Meloni, čija je vlada prva italijanska vlada krajnje desnice od Drugog svetskog rata.

Foto: Tanjug/AP

 

Meloni se susrela sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Foto: Tanjug/AP

 

Ona je, takođe, rekla da se razgovaralo o povećanju cena energenata i sirovine, kao i velikom prilivu migranata sa kojim se Italija susreće na južnoj granici EU.

NJena stranka Braća Italije ima neofašitičke korene, a na vlasti je od 22. oktobra, zajedno sa Ligom Matea Salvinija i sa konzervativcima bivšeg premijera Silvija Berluskonija.

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS VIDEO:

U DINOSAURUSOVOM GNEZDU: U Kini pronađena fosilizovana jaja stara desetine miliona godina
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".