Junaci kultne serije se okupili 40 godina kasnije, pogledajte kako sada izgledaju.

Foto: Printskrin/Jutjub/Channel 5

 

Priča o kafedžiji švaleru, koji vodi dvostruki život kao vođa otpora, počela je svoj život 1982. godine. Rene, Madam Edit, Ivet, Mimi, Lekler, Gruber, Helga, her Oto Flik... nema lika u seriji čija priča nije bila ispričana i nema gledaoca koji nije uživao u urnebesnim situacijama u koje su, iz dana u dan upadali.

Ove godine je objavljen dokumentarni film u kojem su se glumci prisetili kultnih scena, ali i pokazali kako danas izgledaju. Ivet je i dalje lepotica kakva je bila, Helga čuva kostim u kojem je zavodila Her Flika, a Hans Gruber je priznao da je sa seta ukrao jednu stvar.


U dokumentarnom filmu se prikazuje i video intervju iz 2013. godine Gordena Keja, čuvenog Renea, kojeg smo izgubili 2017. godine. Gorden Kej preminuo je u staračkom domu u 75. godini. Pre njega izgubili smo kapetana Hansa Geringa, pre njega Madam Edit...

Foto: Printskrin/Jutjub/Channel 5

 

Vest o smrti kultnog lika britanske komedije potresla je mnoge, pogotovo nakon što je jedan njegov rođak otkrio detalje. Keju je 2015. godine dijagnostikovana demencija. "Nije nas prepoznavao", rekao je nakon glumčeve smrti suprug Gordenove rođake Šile Rejmond Šatelvort "Miroru". "Osoblje bi ga uspravilo u krevetu kada bismo došli u posetu i on bi pričao, ali nešto nepovezano. Bio je u svom svetu... Govorio je besmislice i lekari su nas davno upozorili da očekujemo najgore. Toga dana su mu otkazali bubrezi... onda je preminuo", pričao je Rejmond i otkrio da je poslednjih meseci bio sam.

Foto: Printskrin/Jutjub/Channel 5

 

"Bio je usamljen do kraja. Velika šteta za čoveka koji je nasmejao toliko njih. Poslednjih godina ga je retko ko posećivao. Kao da su svi zaboravili na njega. Moja supruga i ja smo dolazili kad god smo mogli, poslednji put pre dve nedelje... Sećam se da mi je jednom pričao koliko ceni svoje fanove: 'Oni su moj hleb'... Možda su ga svi zaboravili, kolege... ali mi, porodica i njegovi brojni fanovi, nikada nećemo".

Kolege koje su učestvovale u dokumentarcu ga nisu zaboravile. Glumac Gaj Siner, koji je tumačio lik poručnika Grubera, koji je bio zaljubljen u Renea, posebno se prisetio scene sa Kejem, u kojoj mu je poklonio kutiju šibica i tako napravio čitavu pometnju. "Ovo nikome nisam priznao, ali krao sam. Ukrao sam tu kutiju šibica i dalje je čuvam".

Pogledajte ekipu danas:

FOTO GALERIJA:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".