Prognozirana jutarnja kretaće se od od pet do deset stepeni, a tokom dana iznosiće oko 20°C. S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj oktobra bio od 14 do 18°C, a za početak novembra od 11 do 15°C.

Direktor RHMZ-a Jugoslav Nikolić ranije je objavio tromesečnu prognozu gde je najavio toplo vreme u novembru:

- U Srbiji se očekuje topao novembar sa srednjom temperaturom vazduha do jednog stepena iznad višegodišnjeg proseka. Srednja novembarska temperatura imaće vrednosti u intervalu od šest do osam stepeni, a u planinskim predelima od tri do šest stepeni. Prognozira se da će srednja maksimalna temperatura vazduha za novembar biti od 11 do 14 stepeni u nižim predelima, a u planinskim predelima od šest do deset stepeni, dok će srednja minimalna temperatura vazduha biti u intervalu od dva do pet stepeni, a na planinama od nula do dva stepena - rekao je Nikolić i dodao da se tokom novembra prognozira količina padavina u domenu višegodišnjeg proseka u većem delu zemlje, dok se na jugu Srbije očekuje deficit padavina.

FOTO: D. Balšić

 

- Srednja novembarska temperatura imaće vrednosti u intervalu od 6 do 8 stepeni, a u planinskim predelima 3 do 6 stepeni. Prognozira se da će srednja maksimalna temperatura vazduha za novembar biti od 11 do 14 stepeni u nižim predelima, a u planinskim predelima od 6 do 10, dok će srednja minimalna temperatura vazduha biti u intervalu od 2 do 5 stepeni, a na planinama od nula do 2 stepeni - priča on, i dodaje da se u drugoj i trećoj dekadi meseca prognozira od 2 (u Somboru i Kikindi) do 8 (u Kragujevcu i Nišu) mraznih dana u nižim predelima sa minimalnom dnevnom temperaturom vazduha nižom od nula stepeni, a na planinama od 10 (na Crnom Vrhu) do 13 (na Kopaoniku i Zlatiboru) dana.

- Prognozira se da će novembarska količina padavina u nižim predelima biti od 50 do 70 mm, a na planinama od 60 do 90 mm. Očekuje se od 10 do 12 dana sa padavinama, a u brdsko-planinskim krajevima od 12 do 15 dana - kazao je on.

(Kurir)

BONUS VIDEO: SLADOLED KOJI SE NE TOPI: Novi izum kineskih poslastičara

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".