Bivšeg britanskog ministra zdravlja Meta Henkoka, koji je vodio ovaj resor tokom pandemije kovid-19, suspendovala je vladajuća Konzervativna partija, jer se prijavio za rijaliti program u divljini "Ja sam slavna ličnost, izbavi me odavde", prenosi Rojters.

Konzervativna partija je saopštila da je suspendovala Henkoka iz stranke, nakon što je obaveštena da će on otići u Australiju da učestvuje u emisiji dok traje zasedanje parlamenta.

- Nakon razgovora sa Metom Henkokom, razmotrio sam situaciju i verujem da je ovo pitanje dovoljno ozbiljno da pokrene njegovu momentalnu suspenziju - saopštio je danas Sajmon Hart, zvaničnik konzervativaca koji je zadužen za partijsku disciplinu.

Foto: Profimedia

 

 

Henkok, koji je 2021. podneo ostavku jer je prekršio meru fizičkog distanciranja u vreme pandemije, nedugo pošto su se u medijima pojavile fotografije kako ljubi saradnicu Đinu Koladanđelo, pridružiće se pop pevaču Boju DŽordžu, bivšem ragbisti Majku Tindalu i fudbalerki DŽil Skot, na snimanju rijaliti programa u Australiji, prenosi Rojters.

U višenedeljnom TV šou koji se snima u divljini, poznate ličnosti se sreću sa brojnim izazovima, kao što su jedenje insekata i okruženje puno zmija, pre nego što budu eliminisani iz takmičenja javnim glasanjem, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".