Glumac Branislav Lečić iza sebe ima dva braka. Do pre nekoliko godina (od 2010. do 2017) bio je u zajednici sa srpskom voditeljkom i nekadašnjom manekenkom, Ninom Radulović, sa kojom je dobio treće dete - Lava.

Pre nje, Lečić je još jednom bio u braku - sa Ivanom Vujadinović (od 1994. do 2007). Oni imaju dvoje dece - sina Ivana i ćerku Anu.

Kako su Ivana i Leka "stali na ludi kamen" te 1994. godine pisale su TV Novosti koje su bile na veselju i odatle doneli i fotografije. Prenosimo taj tekst u celosti:

TO SE ZOVE LJUBAV

Sreli su se na kopaoničkoj međavi: jedina dva skijaša na jedinoj, zavejanoj stazi, koja je radila. Oboje su bili željni snega, i oboje skloni izazovima: da provere svoju snagu i hrabrost. Posle godinu i po, dvadeset i šestog juna, u crkvi Svetog Arhangela Gavrila zakleli su se na večnu vernost. (Svekrva je upozorila mladu da dobro "nagazi" mladoženju.

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

Tajna je da li se to dogodilo u crkvi ili kod matičara. Mladoženja se kune da ništa nije osetio!) Da li je to bila ljubav na prvi pogled? Što se pogleda tiče, oka nije moglo otvoriti od vejavice! Oboje se slažu da su odmah znali da je ono što im se dogodilo - ljubav. Ali, nisu brzali: iako im je od početka sve bilo jasno, pustili su vremenu da potvrdi - ljubav. 

Na svadbi je bilo tri stotina zvanica, rođaka i prijatelja. (Ni mlada ni mladoželja nisu imali pojma koliko su im velike familije. Neke su po prvi put sreli!)

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

Svadbeni ručak je bio u Domu garde, dan kasnije velika žurka u Bitef teatru. Mlada i mladoženja su - već kako je i red - ostali gladni na svojoj svadbi, ali su se sjajno proveli). Kažu da je poštovana tradicija, ali da joj se nije robovalo.

Mlada je, kako i doliči, uzela muževljevo prezime, ali: kupovine mlade nije bilo. Bila je kategorična: ona nema cenu!

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

Istina, na samom početku, mladenci su bili u dilemi: da li će njihovo venčanje biti samo njihova intimna stvar, ili će to biti velika "priredba"? Onda su shvatili da u vremenu u kojem je "previše cinizma, zla i pakosti, olova u krvi" valja i sebi i svima koje vole, učiniti radost. Da familije moraju upoznati, da prijatelje valja ugostiti. Ali, i da se događaj mora režirati, da se stvari ne smeju prepuštati slučaju, i da nikako ne treba smetnuti s uma zašto su se ljudi okupili.

Mladoženji, perfekcionisti po prirodi, na ruku su išli i mlada, i majka, i tast. "Pola metra fotografija", a toliko još čeka, govore da se ništa nije "otelo". Srećni dan za mladence bio je i dan radosti za njihove goste. Sam mladoženja je strašno oprezan.

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

- Mrzim reklamerstvo i novokomponovani stil - kaže mladoženja. - Ne želim da se ovaj događaj, koji je za mene prelep i svetinja, i koji pripada mojoj intimi, pretvori u trivijalnost." Ipak, svestan je da se na taj događaj u njegovom životu dugo čekalo i da radoznalost valja i zadovoljiti.

Tako su se venčali Ivana rođena Vujadinović, studentkinja druge godine prava, i Branislav Lečić glumac. Kumovi su bili Dragi Jokić sa suprugom Radom, mladoženjin drug iz detinjstva ("Od obdaništa i kroz celu školu!) i dramski pisac Duško Kovačević sa suprugom Nadom. Na svadbi su bile mladoženjine kolege sa klase (kako pevaju Danica Maksimović i Dara DŽokić, a ni Mirjana Karanović ne zaostaje!), ekipa filma Emira Kusturica "Neka druga zemlja" (Lečić trenutno igra jednu od uloga u tom filmu), bio je tu i glavni producent Pjer Špengler, veselio se Bata Stojković...

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

Pevali su i Katarina i Cune Gojković, nova pevačka zvezda Željko, i Zdravko Čolić... Diskretan je bio orkestar Mikice Kurtovića. Bilo je zdravica i dobrih želja. Veselje je počelo građanskim beogradskim kolom "Bojarka" koji je poveo mladoženja, mlada ga je pratila u stopu. (Folklor je bio jedno od njenih ranih interesovanja.) Zabava je trajala dok se gosti nisu umorili...

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

U ponedeljak uveče bila je žurka u Bitef teatru, repovalo se i đuskalo do zore. U mladoženjinim rukama često je bio mikrofon. Ni Ivana, ni Leka ne kriju da im je sve strašno brzo prošlo, i da nisu stigli  da se zapravo - umore.

Slovo o nevesti

Slatka mala tajna iz ove priče je - Ivana. Viskoka, vitka, prirodna plavuša, sa tenom breskve, i, "kao mlekom nalivena" što bi rekla kuma Nada Kovačević. Da se bira "mlada godine", sigurno bi bila prva. Neposredna je i komunukativna, a opet odmerena. NJena mladost i lepota (nema laži, nema prevare: potpuno bez šminke) su očaravajući. Zrelost pomalo zbunjuje, ali imponuje. Ne odbija novinarsku radoznalost: otac je Nikšićanin poreklom, rođen u Beogradu, majka Dalmatinka. Ima mlađu sestru, zove se Bojana. Godina rođenja: 1973.

Da, bila je odličan đak: vukovac. Išla je u Petu beogradsku. Jeste da su pripreme za svadbu trajale mesec i po dana, ali na fakultetu nije propustila junski ispitni rok. U septembru ima "još nešto malo" pa da upiše treću godinu studija. Interesuje je sve, po prirodi je, po svemu sudeći, radoznala, prihvata izazove spremna da ih savlada. Puna je utisaka: ne krije da su "bili u psihozi" ali i da joj nisu podlegli. 

Foto: reprint TV Novosti, Z. Jovanović

 

 

- Kakvo je ludo zadovoljstvo bilo otvarati poklone - priznaje.

Kad leto prođe, čeka ih useljenje u stan i sve "obaveze" oko nameštanja. Za sada, od svega što imaju za kuću, najviše imaju slika! U međuvremenu, valjda će stići i na bračno putovanje. Mladi je "obećata" - Venecija. Sasvim je romantično i tako daleko od kopaoničke vejavice. 

Mladencima srećno, dug život, dobro zdravlje, mnogo ljubavi, puna kuća dece, razumevanje i tolerancija, mir u njihovoj kući, radosni i lepi dani kao i onaj kada su se jedno drugom zaklinjali.

Z. Pašić

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Večernjih novosti", a ovaj članak je izašao u "TV Novostima", 13. jula 1994. godine. *