Sonja Mitrović Hani bila je izetno zapažena i popularna devedesetih godina, kada je otpevala nekoliko velikih hitova, među kojima su "Otkini bejbi", "Kocka šećera" i "DŽip". Iako je izgradila pevačku karijeru, povukla se sa scene i danas se retko pojavljuje u javnosti.

Ekipa časopisa "TV Novosti" svojevremeno je u svojoj rubrici posvećenoj kulinarstvu, u kojoj su poznati predstavljali svoje omiljene recepte, ugostila upravo Hani.

Ona je sa čitaocima podelila omiljeni recept za čamčiće od plavog patlidžana.

Foto: TV Novosti

 

 

Sastav:

  • četiri veća plava patlidžana
  • dve pavlake
  • pakovanje italijanske testenine u boji
  • 200 g suvog vrata ili praške šunke
  • malo rendanog kačkavalja
  • začin C
  • glavica crnog luka

Način primpreme: Moja kuhinja se sastoji od jela koja pravim po ukusu i gotovo sve mere su otprilike. Zato kada budete pravili ovo jelo, rukovodite se vlastitim ukusom. 

Foto: TV Novosti

 

 

Četiti veća plava patlidžana, nemojte ljuštiti, nego ih dobro operite i presecite uzduž.  Onda, iz polovina izdubite masu, tako da dobijete čamčiće. NJih posolite po ukusu i ostavite da odstoje. Masu koju ste izdubili iseckajte na sitno, potoite u hladnu vodu i pustite da odstoji pola sata, da bi se izgubila gorčina. Potom masu iscedite i stavite da se dinsta sa iseckanom glavicom crnog luka. U to dodajte začin C i nastavite da dinstate dok sva voda iz patlidžana ne nestane.

Foto: TV Novosti

 

 

U međuvremenu, skuvajte jedno pakovanje italijanske testenine u boji. Tetsteninu iscedite i sjedinite sa patlidžanom i u to dodajte sitno iseckan suvi vrat ili prašku šunku. Zatim u to stavite malo manje od dve pavlake i kačkavalj, po mogućstvu dimljen.

Sledeće što treba da uradite je da prospete vodu koju su čamčići pustili i da ih filom napunite do vrha.  Preostalim delom pavlake premažite vrh i po njemu sipajte još kačkavalja. U malo podmazan pleh stavite čamčiće i pecite ih na temperaturi od 200 stepeni dok ne porumene. 

Foto: TV Novosti

 

 

Jelo se jede i tolo i hladno, a kora se naravno, baca. Nije da ga je baš naročito zabavno praviti, ali zadovoljstvo ne izostaje kada se sedne za trpezu! Čamčići su, zaista, mnogo ukusni, a i lepi su "na oko".

Prijatno!

BONUS GALERIJA: Stare slike Jelene Karleuše - da li biste je prepoznali u ovim izdanjima?

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".