NJegova majka Biljana postavila je potresan status na društvenim mrežama.

- Imati živu i zdravu decu, znači imati sve. Jer to je jedina sreća - napisala je majka.

Mladen Dulić (22), mladić iz Laktaša, izvršio je samoubistvo, nakon što, kako se navodi na društvenim mrežama, nije mogao da istrpi pritisak javnosti zbog ismevanja koje je pretrpeo na razgovoru za posao.

- Jedan vredni dečak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se delio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mesto, gde ima ljudi… Nadam se, da će na tom putu dobiti svoja krila i da će odleteti u raj, da mu se povređena dečja duša smiri… Mladen Dulić (dečak sa snimka), je danas zauvek otišao, a samo je tražio posao - navedeno je na Fejsbuk statusu.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su da je Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno samoubistvo na području ovog grada, te da su policajci preduzeli mere i radnje iz njihove nadležnosti.

- O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - rekla je Milana Stojanović, portparol PU Banjaluka.


SOS telefon za prevenciju samoubistva


Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.


Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.


Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".