Tako se jedan vozač iz Hrvatske čiji automobil je ostao bez goriva usred putovanja i daleko od benzinske pumpe, odlučio da "pozajmi" gorivo iz jednog kamiona koji je bio parkiran u blizini, a potom je stiglo i objašnjenje koje je pokazalo da nije reč o običnom kradljivcu. Sve se dogodilo pre više od dva meseca.

- Izvinjavamo se gospodine, ostali smo sinoć bez goriva pa smo izvukli iz vašeg kamiona 10 litara. Nemojte se ljutiti. Evo vam broj, javite se da vam platim gorivo. P.S. Hvala što ste ostavili rezervoar otključan - piše u poruci koju je vozač ostavio kamiondžiji ispod brisača.

Fotografija poruke koja je objavljena na Fejsbuk stranici "Prometne zgode i nezgode" privukla je veliku pažnju i simpatije korisnika koji su hvalili gest vozača.

"Hrvatska počela da pršti od poštenja. Ima nade za mlade generacije", "Snalažljivost ali i poštenje, malo je takvih", "Pošteno", "To se zove poštenje", pisali su korisnici.

Drugima je pak ova situacija poslužila kao povod za šalu pa su nagađali čiji broj telefona je ostavio "pošteni" vozač kao i da li je u poruci napisao baš tačnu količinu goriva koje je pozajmio.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".