Kažu da samo pet odsto prijavljenih za posao FBI agenta ispuni svoju misiju. Poznato je koliko je teško dobiti ga. Postoje mnogobrojna testiranja koja se tiču logike i obraćanja pažnje na detalje, a samo jedna mozgalica može da ih deli od neuspeha.

Internetom kruži jedna od njih - zagonetka koja je namučila milione korisnika. Objavio ju je Metju Palandra kog prati pet miliona ljudi, a kako kaže, rešavanje zagonetke može da bude znak da imate baš ono što je potrebno za FBI agenta. Uključite vijuge i probajte da je rešite! Evo kako ona glasi:

- Muškarac i žena izlaze na piće na svom prvom sastanku. Vreo je letnji dan, tako da dok muškarac i žena čekaju na obrok, oboje dobijaju čašu ledene vode. Žena se jako znoji i dodatno je žedna, pa odmah na početku ispije tri čaše ledene vode, dok je muškarac pio samo gutljaje vode tokom obroka. Kasnije tog dana, muškarac šalje poruku ženi govoreći joj da je bolestan i da se oseća izuzetno slabo. Pre ponoći, policija je proglasila čoveka mrtvim. Kada je žena privedena na ispitivanje, utvrđeno je da su i ona i piće njenog partnera bili otrovani - .

Postavlja se pitanje - zašto je muškarac umro, a žena nije?

Iako postoji veliki broj verzija koje ukazuju na rešenje ove zagonetke, tačna je samo jedna. Ona glasi da je otrov bio u kockama leda.

Ženina intenzivna žeđ joj je na kraju spasila život jer je brzo popila vodu, pre nego što je led uspeo da se otopi. NJen partner je, s druge strane, pio njegovu vodu polako, dajući dovoljno vremena da se otrov otopi u njegovom piću.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".