Spasioci Gorske službe spasavanja u saradnji sa vatrogascim spasiocima iz Kraljeva evakuisali su sinoć tri mlađe devojke na planini Stolovi.

Kako se nezvanično saznaje reč je o devojkama koje su rekreativci, a koje su zbog loših uslova završile na nepristupačnom mestu. Na teren su izašli spasioci GSS i vatrogasci spasioci iz Kraljeva.

- Pomoć su tražile tri mlađe devojke koje su rekreativci. Nađene su na vrlo eksponiranom terenu blizu Ibra, magistrale, tvrđave Maglič... Zahvaljujući odličnoj saradnji vatrogasaca spasioca iz Kraljeva i spasioca GSS uspešno one su ubrzo evakuisane i dovedene na bezbedno - rekao je izvor upoznat sa slučajem i dodao da je u ovoj akciji spasavanja izuzetno bila bitna odlična saradnja vatrogasaca i spasioca GSS.

Spasioci GSS intervenisali su sinoć i u potrazi za starijom ženom koja je nestala u okolini Vladičinog Hana.

- Nestanak žene prijavila je porodica juče. U potragu, u okolini Predejana, su uključena 20 spasioca i dva spasilačka psa Meri i Pri. Spasioci koji su se odmah uključili u potragu su inače ekipa iz Beograda koja je za vikend bila na Kopaoniku gde su vežbali evakuaciju sa gondole - rekao je sagovornik. 

BONUS VIDEO: MARŠ UZ NIDŽE U ČAST SRPSKIM JUNACIMA: Saša Bogdanović i Danijel Ninić do Kajmakčalana

 

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".