S obzirom na to da je popularnost južnokorejske serije Squid game zahvatila i najudaljenije delove svijeta, bilo je samo pitanje vremena kada će Severna Koreja podeliti svoje mišljenje o Netflix-ovoj hit seriji koju su napravili njeni susedi na jugu.

Dok većina gledalaca Squid Game-a ima potrebu da diskutuje o radnji serije i potezima glavnih likova, Severna Koreja iskoristila je priliku da u svom ideološkom maniru istakne kako su  "korupcija i nemoralni nitkovi svakodnevica u Južnoj Koreji", piše Unilad.

Squid Game prati sudbinu grupe ljudi koji se takmiči u nizu opasnih i eliminacionih igara. Likovi su uslovljeni takmičari koji prihvataju izazove životnog rizika. Ako se snađu u svim izazovima, pruža im se mogućnost da osvoje enormno veliki iznos novca. Jedina je loša svar je ta da ako izgube - umiru.

U Severnoj Koreji takve serije su zapravo zabranjene pa izvještaji o tome nisu toliko iznenađujući. Severnokorejska publika nema prilike da vidi i komentariše seriju, jer "u ime njih" to radi njihova vlast.

Članak koji je objavila severnokorejska web stranica Arirang Meari, a koju je napisao anonimni autor, detaljno opisuje koliko je iz perspektive ideološki profilisanih severnokorejaca serija štetna.

Foto: Wikipedia

 

- Serija Squid Game tera ljude da shvate tužnu stvarnost zverskog južnokorejskog društva u kojem su ljudska bića izložena nehumanim uslovima, a njihova je ljudskost izbrisana - stoji u članku.

Serija Squid Game nedavno je oborila rekord kao ubedljivo najgledanija Netfliksova serija, i do sada ju je pogledalo preko 111 miliona domova.

(Indeks.hr)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".