Na sednici kojom je predsedavao Suad Arnautović, članovi CIK razmatrali su tri tačke dnevnog reda. Prva tačka odnosila se na zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića, prenosi Srpskainfo.

Ovaj zahtev uputilo je nekoliko stranaka, uključujući i Socijalističku partiju RS, koaliciju Ujedinjeni za slobodnu BiH, te Pokret za državu. Pojedini zahtevi odnosili su se samo na određene opštine, dok je jedan uključivao i ponovno brojanje glasova za sve nivoe vlasti u BiH.

Međutim, svi zahtevi su odbačeni te je navedeno kako su preuranjeni.

Takođe, na sednici je raspravljano i o nekoliko zahteva koji se tiču kontrolnog brojanja glasačkih listića, a ove zahteve osim stranaka uputilo je i nekoliko građana. I ove zahteve članovi CIK su odbacili kao preuranjene.

Na kraju sednice, članovi Centralne izborne komisije raspravljali su i o zahtevima koji se odnose na poništavanje izbora, ali su i oni odbačeni.

Na kraju sednice, predsjednik CIK Suad Arnautović zakazao je 69. hitnu sednicu koja bi se trebala održati večeras, a na kojoj će se naći Predlog odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora, prenosi Kliks.

(Srpskainfo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".