Sumnjalo se da je preko građevinskih firmi prala novac za mafiju. Cela operacija je otkrivena u akciji ''Valpolićela'', u kojoj su uhapšene još dve osobe.

Brodolom Kosta Konkordije

Kosta Konkordija, kruzer je doživeo brodolom 2012. godine kada je udario u greben i nasukao se na Điljo u Tirenskom moru. Poginulo je 32 osobe, a preživeli su Dobričanovićeva i Karlo Skarilja.

Foto:Tanjug/AP

 

Hapšenje

Dospeva u centar dešavanja kada je uhapšena pod sumnjom da je za Ndrangetu prala novac. Uz nju, uhapšen je i Skarilja. Takođe, jedan od uhapšenih je i vodeća figura severne Ndrangete - Frančesko Frontera, sa kojim je, prema pisanju tadašnjih medija, Aleksandra bila u vezi.

 

 

Srbi oduvek vuku veze sa italijanskom mafijom. Sitni lopovi i provalnici su često tražili utočište na ''čizmi''. Poznat je dobro i obračun Italijana i Srba u Milanu 2014. godine.

Srpsko-italijanski sukob u podzemlju

Serija međusobnih napada je počela kada je šef italijanske mafije saznao da njegova supruga Arijana ima ljubavnika - Umberta Manina, Italijana koji je bio član srpsko-crnogorske grupe.

Afera je otkrivena, došlo je do sastanka između Bojana Đukića, šefa srpskog klana i Tomasa Dijaca, šefa italijanske grupe. Kasnije su svi pohapšeni.

Veze srpske i italijanske mafije

Dragomir Petrović Drne, imao je nadimak Zmaj, proglašen je za jednog od kumova Kalabreze mafije. Mnogi su ga se plašili, a osuđen je na doživotnu.

Foto: Arena

 

U italijanskim zatvorima su ležali čak i Đorđe Božović Giška i Željko Ražnatović Arkan. Za Gišku se čak tvrdi da je šefovao u zatvoru u Trevizu.

BONUS GALERIJA: Zemunski klan

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".