Desetogodišnju devojčicu iz ruskog grada Saratova navodno je ubila sestra (14) 13. oktobra tako što je izbola, polila alkoholom i zapalila, piše KP.ru.

Telo deteta pronađeno je kasno uveče u stanu. Oko 18:30 majka je došla kući nakon posla i pronašla mrtvu svoju desetogodišnju ćerku. Osakaćeno telo ležalo je u kuhinji. Imalo je mnogo uboda i opekotina. Lekari koji su stigli na lice mesta mogli su samo da konstatuju smrt.

Policija je pokrenula krivični postupak za “izuzetno okrutno ubistvo maloletnika”. Sumnja je gotovo odmah pala na 14-godišnju sestru preminule devojčice, koja je te večeri bila sama kod kuće sa njom.

Dete je privedeno na ispitivanje, gde je mirno iznela užasavajuće priznanje. Milana A. je rekla da je ubila sestru dok njeni roditelji nisu bili kod kuće. Pritom je bila neverovatno okrutna, o čemu svedoči veliki broj uboda i opekotina. Tačan broj uboda je toliko veliki da nisu mogli da ih izbroje na licu mesta, pa se čeka obdukcija.

Devojčica nije htela da otkrije zašto je to uradila. Ona se trenutno nalazi u pritvoru, a prema ruskom zakonu može da krivično odgovara i sa 14 godina. Razloge za takav čin tek treba da razjasne psiholozi i drugi specijalisti.

Lokalni mediji takođe napominju da je porodica devojčica bila dobrostojeća i da deca nisu bila registrovana u socijalnoj službi. Porodici nije falio novac, stan je bio jako dobro održavan, devojčice su išle u školu “Aurora”. Milana je imala osrednji prosek ocena, pretežno trojke. Takođe, nastavnici su stekli pozitivan utisak o njoj i nikada nije pokazivala znake agresije.

Roditelji devojčica Maksim A. i Evgenija su bili razvedeni. Devojčice su živele sa majkom, ali ih je otac finansijski izdržavao i aktivno učestvovao u njihovom životu. Oba roditelja rade i nemaju krivični dosije.

Policija trenutno proverava odluku o starateljstvu i pokušava da utvrdi da li je ipak bilo nemara od strane roditelja.

(Objektiv)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".