Tačno pre trinaest godina, plivačica Nađa Higl svojom talentom, donela je Srbiji prvu od mnogih medalja koje su kasnije usledile. Iako je imala prespektivnu karijeru, bolest ju je sprečila da prestane da se bavi sportom. Bila je prvakinja sveta u kategoriji dvesta metara prsno. Tokom njenih tridestih godina, pokazali su se prvi simptomi bolesti. Tada se  sve promenilo. Lekari su dijagonstifikovali ozbiljnu i neizlečivu autoimunu bolest  koja se zove ulcerozni kolitis, što zapravo predstavlja bolest debelog creva.

Foto: Printskrin/Jutjub/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

- Kada sam prvi put čula od čega bolujem i čitajući različita iskustva ljudi koji boluju od te bolesti, bila sam jako preplašena. Samo ime bolesti me je prestravilo jer do tada ni čula nisam za nju. Mislila sam da nikada više neću moći normalno da jedem niti da normalno funkcionišem, međutim kako je vreme odmicalo prihvatala sam svoju bolest i rešila da joj prkosim. Od početka sam bolest veoma ozbiljno shvatala, a i dalje je tako. Ne želim da na bilo koji način ugrozim svoje stanje jer me deca trebaju još dugo u svom životu - ispričala je pre trofejna sportistkinja za magazin "Story".

Foto: Printskrin/Jutjub/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

Nađa se nada da neće njena deca naslediti ovu bolest pošto je genetski prenosiva. Osim toga, već neki period se oseća kao da nije dovoljno dobra majka: 

- Najčešće mi se dešavalo da se deprimiram kada hranim dete i usred hranjenja moram da trčim do toaleta. Osećala sam se kao najgora majka na svetu. Tada su mi roditelji i muž bili najveća podrška i nisu dozvoljavali da klonem - ispričala nam je plivačica.

BONUS GALERIJA: Legendarni Gabrijel Batistuta u Beogradu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".