Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, a 26 godina kasnije tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, 16. oktobra 2007. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a bio je uvaženi muzičar i omiljena ličnost širom Balkana.

Sjajan pevač i još bolji čovek, čiji je put ka zvezdama prekinut prerano, ostavio je dubok trag kako na domaćoj javnoj sceni, tako i u svetu.  Mnogi sa nevericom i dalje govore o njegovoj smrti, a neutešni roditelji i dalje očekuju da će se njihov sin, svakoga trenutka vratiti sa puta.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Samo šest sati pre tragedije, pevač je gostovao u emisiji "Vrteleška", gde je ostavio utisak veoma umornog momka, koji je svojim rečenicama sve šokirao.

Voditeljki je pričao kako je umoran i kako bi voleo da živi kao sav normalan svet:  - Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu. Pre desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: "Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti." Misliš da ne želim? Želim kao svi normalni ljudi - rekao je tužno voditeljki, a na pitanje da li ponekad poželi da se skloni od svega.

Foto: Goran Deskovski

 

 

- Želim, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako to kažu, "u bubanj" i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja… Sve mi je preko glave - rekao je i dodao:

- Ne mogu da budem sam, ne mogu sam da odem na kafu i u prodavnicu. Ne mogu, a želim -  rekao je Toše i potom se zaputio na put u Hrvatsku sa kog se više nije vratio.

BONUS GALERIJA: Toše Proeski - anđeo kog je tragična smrt prerano odvela Bogu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".