Kreirajući popularnu seriju "Selo gori, a baba se češlja", Bajić je svoj talenat iskoristio i u edukativne svrhe, a inspiraciju i dozvolu za to dobio je od svoje supruge Milene.

- Jedno televizijsko delo ima odgovornost i treba da pošalje jake poruke. Mnogi su se u  seriji "Selo gori..." uhvatili za komediografski momenat, a to je samo bila motorika da održi pažnju serije i da uz to pošaljem važne i bitne moralne poruke. Iza toga stoji ogroman trpež, muka, jer je sve moralo da prođe kroz želudac.

Foto: V. Danilov

 

- Borba sa karcinomom dojke je, nažalost, moja lična i porodična drama sa suprugom Milenom. U razvoju serije rekao sam supruzi da bih otvorio tu temu, ali da će to biti prepoznatljivo da je to zapravo naša situacija i moja žalosna inspiracija. Da nije dozvolila, nikada ne bih o tome pisao, ali je rekla: "Uradi to, to je dobro, podržavam te jer treba da se pošalje poruka".

- Umetnost mora da bude u službi naroda. "Selo gori..." je jako velika i važna priča i moj kapitalni projekat i sigurno će tako ostati uprkos novim projektina koje radim - objasnio je Radoš.

(Alo)

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Radoš Bajić

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".