Pogrešno razumevanje pesama, odnosno stihova često se događa. Loša dikcija izvođača, kao i brzina kojom izgovara tekst jedni su od razloga zbog čega dolazimo u zabludu.

Postoji mnoštvo hitova koji su nastali u Jugoslaviji, a koje je većina pogrešno pevušila. Donosimo vam spisak pesama koje većina na progrešan način peva.

1. Riblja čorba - "Gde si u ovom glupom hotelu"

Foto: P. Milošević

 

 

Poznatu pesmu i današnje generacije često slušaju, a sporni stihove koji se pogrešno tumače jesu "ko dim, ko papirni zmajevi", dok svi neretko pevaju "gorim ko papirni zmajevi".

2. Lepa Brena - "Jugoslovenka"

Foto: Nikola Obućina/V. Danilov

 

 

Ova pesma je obeležila pevačicinu karijeru, gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za ovaj hit. Umesto "setna mi je duša slovenska ", mnogi pevaju "sestra mi je duša slovenska".

3. Zdravko Čolić - "Pusti, pusti modu" ; "April u Beogradu"

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Neretko se može čuti da neko izgovara "pusti, pusti vodu".

Umesto "april u Beogradu, jedno prošlo doba, nosim ga u mislima iz vojničkih soba", većina peva "iz vojničhih snova".

4. Oliver Mandić - "Odlazim, a volim te"

Foto: TV Novosti

 

 

Često čujemo nekoga da umesto "dođavola sve, dođavola sav bol", otpeva "dođavola sve, dođavola sa mnom, odlazim, a volim te".

5. Đorđe Balašević - "Devojka sa čardaš nogama"

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Slavni kantautor iza sebe je ostavio bezbroj hitova, među njima je i "Devojka sa čardaš nogama". Međutim, umesto "baš od takvih su je čuvale tetke sa ladnim trajnama", čujemo "tetke sa lažnim tajnama".

6. Magazin - "Minus i plus"

Foto: Darko Dozet

 

 

Sporni stihovi iz pesme jesu "ko minus i plus, ko Amer i Rus, u mom svetu ti si korov, a ja hibiskus", a mnogi ih tumače "u mom svetu ti si horor, a ja hibiskus".

7. Poslednja igra leptira - "Nataša"

Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna ovu pesmu, a mnogi njene stihove pogrešno tumače. Stihovi koji se pogrešno tumače jesu "al’ ostao je ključ od stana i papir od čokolade. Zaboravljen upaljač, od štoka prazna flaša", dok mnogi razumeju "zaboravljen upaljač, od soka prazna flaša".

8. Dino Merlin - "Kremen"

Foto: Milena Anđela

 

 

Ova pesma predstavlja jedan od najslušanijih Merlinovih hitova, a mnogi su bili u zabludi te pogrešno pevali stihove "ostalo je još malo kremena u ovom mom starom upaljaču". Mnogi su pevali "ostalo je još malo vremena".

9. Valentino - "Oko tvoja dva"

Često se može čuti da se stihovi njihove pesme "oka tvoja dva suzama ne daju da teku, noć je prokleta, neverna", mnogo puta pevaju "oka tvoja dva Suzana ne daju da teku, noć je prokleta Nevena".

10. YU grupa - "Mornar"

Čuveni hit mnogi su na pogrešan način tumačili, pevajući "kao mornar dobro more sanjao sam te, al’ je neko slao talase", umesto "kao mornar dobro more sanjao sam te, al’ je Neptun slao talase".

BONUS GALERIJA: Pevač Dino Dvornik

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".