Građani su u znak revolta postavili barikade, blokirajući tako put u selu Rudare kod Zvečana i u Severnoj Mitrovici kod Tehničke škole. Time je blokiran saobraćaj na delu magistralnog puta Priština – Leposavić – Raška, odnosno iz južnog i severni deo Mitrovice.

Uprkos tome što je situacija mirna građani su revoltirani, a kako je za „Novosti“ rekao Nebojša iz Rudara, „jutros nije stigao ni da doručkuje, a specijalci ROSU su uperili duge cevi u njega“.

Foto: D. Zečević

 

 

Inače specijalci ROSU su jutros oko 08.30-09.00 upali na više lokacija u Zvečanu i apoteku u Severnoj Mitrovici, što je izazvalo ogročenje građana koji su se okupili, ali su ih specijalci ROSU zasuli suzavcem, đok bombama i gađali bojevom municijom.

Na severu KiM mirno, ali napeto

Na severu Kosova i Metohije je trenutno mirno, ali napeto posle današnje akcije interventne jedinice kosovske policije u severnom delu Mitrovice i u Zvečanu.

Građani strahuju od novih akcija Prištine. Policija se povukla, ali tragovi današnjih sukoba su još vidljivi, na ulicama su čaure od ispaljenih meataka.

Teško ranjeni Srećko Sofronijević je trenutno stabilno i nalazi se van životne opasnosti.

Od deset povređenih građana najteže povrede zadobio je Srećko Sofronijević iz Zvečana, kome je urađena hirurška intervencija u KBC u Kosovskoj Mitrovici, gde mu je izvađen metak.

(Novosti onlajn/D.Zečević)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".