Omar Memedoski upucan je 2008. jer nije želeo da raskine sa ženom bliskom opasnoj kriminalnoj organizaciji s Apeninskog poluostrva. Istraga o ovom slučaju je posle 14 godina dobila rasplet.

Bio sa „pogrešnom ženom“! Vođe opake napuljske mafije „Polverino“ završile su iza rešetaka zbog srpskog državljanina Omara Memedoskog kog su pokušali da likvidiraju.

Na mladića su se nameračili jer je bio u ljubavnoj vezi sa snajom muškarca koji je bio blizak klanu „Polverino“ i koji je zbog toga naručio njegovo ubistvo!

Kako navode italijanski mediji, zbog ljubavne veze sa „pogrešnom ženom“ popadale su glavešine jedne od najpoznatijih i najbrutalnijih italijanskih mafijaških grupa.

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski državljanin Omar Memedoski je 2008. upucan ispred supermarketa u koleno. Imao je puno sreće što je preživeo, jer je napuljska mafija bila naručila njegovu smrt!

Pratila ga ludačka sreća

Iako se radi o opasnoj italijanskoj mafiji, lokalni mediji navode da je od samog starta njihov pokušaj da se reše Memedoskog bio traljav.

- Prvi pokušaj zasede je propao, pošto se ubica Kasatrese Ipolto pre pucanja povredio?! Zatim je posao prepušten Gaetanu Asiliju, koji je oklevao, jer se ispostavilo da poznaje žrtvu. Posle toga, Barone je odlučio da likvidaciju poveri drugoj frakciji koju je vodio Đuzepe Simioli. Međutim, Memedoski je i tada preživeo. Izjave nekih od saradnika bile su krucijalne za njihovo zatvaranje - navodi izvor.

Ubrzo je klupko počeo da se odmotava i od naizgled bezazlenog problema desetkovan je klan „Polverino“. Najpre su posle zločina pale vođe klana Đuzepe Polverino, kojeg italijanski mediji nazivaju superbosom. S njim su uhapšeni i Salvatore Likardi i Đuzepe Simioli.

Nedavno, nakon 14 godina nastavljena je istraga povodom napada na srpskog državljanina. Tužilaštvo je za pokušaj ubistva Memedoskog osumnjičilo još dvojicu glavešina tog klana Nikolu Imbrijanija i Salvatorea Kamarotu!

„Nikola Imbrijani i Salvatore Kamarota, glavešine klana ’Polverino’, pod istragom su zbog pokušaja ubistva Omara Memedoskog, srpskog državljanina, koji je pre 14 godina preživeo vatreni napad.

Kako se navodi u spisima, osvetili su mu se zbog ljubavne veze sa snajom jednog preduzetnika bliskog krvoločnom klanu iz oblasti Đuljane“, pišu italijanski mediji, i dodaju da su pre pokretanje istrage Imbrijani i Kamarota već bili na robiji:

„Imbrijani je pušten iz zatvora pre oko godinu dana nakon što je odslužio kaznu za mafijaško udruživanje, a Kamarota je iza rešetaka već 11 godina. Obojica će zbog napada uskoro naći na pripremnom ročištu, kada će se znati u kom pravcu će ići slučaj“, pišu lokalni mediji.

Otkriveno je i ko je fatalna žena zbog koje je pala napuljska mafija. Reč je o snaji preduzetnika Đenara Di Raze, koji je i sam uhapšen zbog naručivanja ubistva.

Prvostepeno su već osuđeni šef klana Pepe o Barone, Đuzepe Simioli, Salvatore Likardi i Đenaro Di Raza.

„Oni su navodno organizovali i izveli zasedu Memedoskom. Polverino i Simioli osuđeni su na kazne od šest godina i osam meseci zatvora. Likardi je osuđen na šest, a Di Raza na četiri godine. Tužilac je tada za njih tražio strože kazne, a advokati su najavljivali da će uložiti žalbu. Đenaro Di Raza je u očaju zbog svoje snaje tražio pomoć ’Polverina’ kako bi se kaznio Memedovski.

Posle više upozorenja, uključujući nekoliko premlaćivanja Memedoskog, nije bilo željenog efekta. Bio je uporan, a šef ’Polverina’ je tada rekao: ’Ja ću se pobrinuti za to’“, navode mediji.

Ova priča još nije dobila rasplet, a italijanski mediji često podsećaju na ovaj nesvakidašnji slučaj.

(Terranostranews.it)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".