-Iz tehnološkog ugla ovo je veoma složen projekat i zato smo uključili najkvalitetnije stručnjake iz Nemačke i radimo sa Nemačkom razvojnom bankom KfW. On je u početku koštao 9,6 miliona evra a u međuvremenu su cene svih sirovina porasle ali smo u vladi doneli odluku da kada je ovaj projekat u pitanju, ubrzamo njegovu realizaciju i da nikako ne bude doveden u pitanje- istakao je Momirović.

Dodao je da višedecenijski problem Kikinde sa vodom punom arsena i bora mora da bude rešen, jer bi u suprotnom ovaj grad izgubio zamajac razvoja.

Foto: Tanjug/ MGSI/Đorđe Krstić

 

 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je istakao da radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda teku dobro i zahvalio Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na razumevanju za problem Kikinde sa vodom i pomoći u njegovom rešavanju.

-Ova investicija koja trenutno iznosi 11,4 miliona evra je najveća investicija u poslednjih nekoliko decenija u Kikindi. Siguran sam da ćemo zajedničkim radom obezbediti kvalitetnu vodu za građane Kikinde koja zadovoljava kriterijume kako pravilnika Republike Srbije, tako i kriterijume Evropske unije- rekao je Lukač.

Dodao je da odabrana tehnologija garantuje da će voda i biti takva.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".