Ona je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru ocenila da "mnogo toga" upućuje da je postojala organizovana namera prekrajanja izborne volje što je, kako je navela, krivično delo.

- Ovo nije stvar samo izbora već da li će Republika Srpska napokon biti pravna država ili će ostati mafijaška jer su izbori pokradeni i 2014. i 2018. godine. Ne bi mi bio problem da priznam poraz na poštenim izborima, ali krađu, mafiju, pljačku, neću da priznam i neću se povući iz ovoga - rekla je potpredsednica Partije demokratskog progresa (PDP).

Dodala je da očekuje da će tužilaštva i po službenoj dužnosti pokrenuti istrage o dešavanjima na izborima 2. oktobra.

- Mi smo odmah počeli da prikupljamo pravnu dokumentaciju prema CIK i tužilaštvima jer ako se na dan izbora desi ogromna pljačka, šta onda da očekujete ostalim danima? Kako da imamo bolje zdravstvo, obrazovanje, ekonomiju? Zato smo ušli u ovaj proces odlučni da jednom tome kažemo dosta- kazala je Trivić.

Zamenik predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović ocenio je da je po zatvaranju biračkih mesta i početku brojanja glasova došlo do "grubog kršenja izbornog procesa".

- Tokom noći je prekinuta komunikacija s biračkim odborima koji zbog načina izbora, uglavnom pripadaju vladajućoj koaliciji. Pre prekida je Jelena Trivić vodila sa 14.000-15.000 glasova. Do jutra nismo imali rezultate sa terena. Gradske i opštinske izborne komisije su bile dužne da saopštavaju preliminarne rezultate tokom večeri, a nisu imale nijednu sednicu - kazao je Radović.

(Kurir)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".