Vanja Milinković-Savić

Drugi najpoznatiji član porodice Milinković-Savić je svakako Vanja, trenutno aktuelni golman italijanskog Torina. NJega je čekala svetla karijera, počevši je u juniorskim kategorijama Vojvodine da bi ga 2014. godine doveo slavni Mančester Junajted. Međutim, tamo se nije pronašao i ubrzo je prešao u poljsku Lehiju da bi došao na konačnu destinaciju - Torino.

 

 

Zbog manjka potrebe za golmanom, proveo je tri godine na pozajmicama, pre nego što se vratio u Torino, gde je i sada. Branio je za reprezentaciju Srbije i debitovao je protiv Katara prošle godine.

Nikola Milinković

Rođen u Sanskom Mostu u Bosni i Hercegovini, preselio se u Srbiju pre rata gde je zaigrao za Bečej. Pokazao se u Bečeju dovoljno da bi ga tražila LJeida. Posle LJeide dolaze ponude od serije španskih i portugalskih timova, a među zapaženijim je Almerija. Svoju karijeru je završio u Austriji.

Foto: N. Paraušić

 

Upravo u Španiji je sa svojom bivšom suprugom dobio dva sina - Sergeja i Vanju koji su nadmašili uspeh oca i stigli do reprezentativnog dresa.

Milana Savić

Profesionalna košarkašica koja je Srbiji podarila dva reprezentativca iz zlatne generacije Orlića, ali i najbolje godine svoje karijere, zaigravši za reprezentaciju Srbije.

Jana Milinković-Savić

Dok su Vanja i Sergej krenuli očevim stopama i dokazuju da je to bio pun pogodak, mlađa sestra je krenula stopama majke i bavi se košarkom. Za razliku od braće, ona je rođena u Srbiji.

BONUS GALERIJA: Legendarni Gabrijel Batistuta u Beogradu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".