- Mi ćemo u ovom trenutku podneti krivične prijave protiv članova CIK-a pojedinačno, jer smatramo da su, shodno Krivičnom zakonu, narušili prava drugoga na fer pravni postupak, onemogućavajući da se uloži bilo kakva žalba - izjavio je Dodik.


Naveo je da je CIK doneo odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsednika Republike Srpske bez zakonskog osnova, prenosi RTRS.

Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine doneta je u ponedeljak odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, zbog, kako su naveli, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti".

Dodik, koji je na predsedničkim izborima učestvovao kao kandidat vladajuće koalicije, na konferenciji za novinare nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a, rekao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da je sve što se sada dešava manipulacija koja treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede određeno drugo stanje.

On je izneo tvrdnju da je očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije.

Dodik je naglasio da SNSD neće prihvatiti ponovljene predsedničke izbore, jer je to, kako je rekao, rušenje Republike Srpske, navodi RTRS.

BONUS VIDEO: