Takve situacije mogu da postanu vrlo neugodne (a ponekad i opasne), pa pre sledećeg izlaska sa prijateljima ili odlaska na svadbu svakako naučite ovaj koristan trik.

Ako nemate visoku toleranciju na alkohol, može vam pomoći – kvasac! Čini se da suvi kvasac, koji se često koristi za pripremu pečenih proizvoda, u sebi sadrži grupu enzima koji pomažu u razbijanju molekula alkohola (koje bi inače bile otrovne za naš organizam).

Foto: Tanjug/AP

 

Jetra je naš jedini organ koji proizvodi dovoljno enzima koji će razgraditi alkohol, no ta količina nije dovoljna da spreči pijano stanje. Međutim, ključno je konzumirati kvasac pre konzumacije alkohola, jer će tako enzimi napasti alkohol pre nego što dospe do vašeg krvnog sistema i jetre.

Kako sprečiti mamurluk?

Ako ipak preterate sa alkoholom, postoje načini na koje možete da izbegnete neugodan mamurluk idućeg dana – vitamini, zdravi obroci, puno vode te izbegavanje tamnih alkoholnih pića. Znojenje i vežba takođe vam mogu pomoći.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".